Paardenzo.jouwweb.nl
Home » hoe werkt...

hoe werkt...

Hoofdstel omdoen in 9 stappen

 

1. hou het hoofdstel in je linkerhand vast bij het kopstuk. neem de teugels in je recherhand en leg ze op de hals van de pony.

2. leg je rechterhand, waarin je het hoofdstel vasthoud, onder de kaak van je pony. leg het bit in je vlakke linker hand en duw het tegen de lippen.

3. als de pony zijn mond niet open wil doen, wring dan je linkerduim in zijn mondhoek, waar geen tanden zitten. duw ondertussen het bit tegen zijn lippen.

4. als het bit is aangebracht, leg dan het kopstuk achter zijn oren terwijl je die naar voren vouwt. LET OP: dit doet geen pijn maar doe dit niet te hard.

5. trek de manen onder de frontriem uit zodat die er netjes over ligt. strijk alle manen die in het kopstuk vast zitten netjes glad.

6. kijk aan beide kanten of de frontriem niet te hoog zit, zodat die niet tegen de onderkant van de oren duwt.

7. reik onder zijn kaak aan de rechterkant naar de keelriem. controleer of de riem niet gedraait zit, breng hem naar de linkerkant en gesp hem vast.

8. controleer of de neusriem niet verwart zit met het bakstuk en maak hem dan vast achter de kaak. maak het uiteinde van de riem GOED vast.

9. kijk het hoofdstel na. zorg ervoor dat de gespen goed dicht zijn en de uiteinden van de riemen vastzitten.

 

hoe maak je mooie knotjes in de manen van je pony???

stap 1: als je pony uit de stal komt zitten zijn haren vaak door de war     

 

stap 2: Daarom borstel je de manen van je pony, dat er geen klitten zijn.

 

 

 

stap 3: maak daarna het eerste vlechtje: pak een pluk ter dikte van je wijsvinger en pink samen.

stap 4: ga zo door tot alle manen vlechtjes zijn geworden

stap 5: maak nu de knotjes door je vinger net naast het begin(bovenop) van de vlecht. draai de vlegt om je vinger tot het een mooi rondje om je vinger wordt. houd het knotje vast terwijl je je vinger eruit haalt en doe er dan een stiekje omheen. ga heel de tijd zo door en uiteindelijk